Museo Ka’i orgel

Over ons

In het Museo di Kai Orgel krijgt u de gelegenheid om dit geweldige muziekinstrument van dichtbij te ervaren.

Onze collectie

De ka'i òrgel is een cilinderpiano of ‘barrel’ piano. Het is het meest complexe traditionele muziekinstrument van Curaçao. Het museum toont het levenswerk van Serapio Pinedo, een autodidact componist, arrangeur-stemmer, speler en maker van 63 Curaçaose cilinderpiano's. Bezoekers zullen meer te weten komen over de biografie van Serapio Pinedo, de authentieke gereedschappen zien die hij heeft gemaakt, de muziekcilinders die hij heeft gebouwd en waarop hij muziekstukken heeft gezet. Ook worden zijn er enkele van zijn cilinderorgels tentoongesteld. De bezoeker ervaart een grafische tijdlijn en audiovisuele elementen die een dynamische beleving ervaring bieden van hoe deze meester-vakman en muzikant heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het straatorgel en haar muziek in Curaçao. Dit is een levende collectie met participatieve ervaringen waar het publiek muziek kan transponeren zetten, spelen en dansen op traditionele en recentere melodieën van de cilinderpiano. Onze museumwinkel biedt heeft verschillende souvenirs om te herinneren en te delen met familie en vrienden.

Een inclusieve ervaring.

Onze collectie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ook handig voor mensen met een visuele beperking door middel van audio-informatie en braille-aanbiedingen. We staan altijd open voor suggesties over hoe we onze collectie kunnen verbeteren om deze toegankelijker te maken voor u als bezoeker.

De ka'i òrgel (cilinderpiano) is een van de traditionele muziekinstrumenten van Curaçao.

Lelienberg 174, Willemstad, Curaçao, Curaçao